Hösten 2015

Efter en kylslagen sommar börjar kvällarna bli mörka och det kan vara skönt att värma sig i biosalongen. Styrelsen har deltagit i Filmdagarna i Malmö och har sedan satt ihop ett program för hösten som vi är stolta över. Vi ska visa film från många olika länder, filmer med hög kvalité. Höstens filmutbud kommer från Danmark, Israel, Tyskland, Sverige, Estland/Georgien, USA och Storbritannien. Vi blandar allvar med skratt och dokumentärer med drama. Precis som vanligt.

Nytt för i år är att vi kommer att A-märka våra filmer. Det handlar om att filmer som innehåller en scen med minst två kvinnor som pratar med varandra om något annat än män (s.k. Bechdeltest) kommer att märkas med A-symbolen. Du som vill veta mer kan titta på www.a-markt.se

Gemensamt för filmerna i höst är att de alla har viktiga budskap att förmedla. Integritet, medmänsklighet, civilkurage och vänskap löper som en röd tråd genom filmprogrammet. Vi kör igång med höstens första film torsdag 17 september kl. 19.00. Hoppas att få härliga filmupplevelser tillsammans. Varmt välkomna till oss i höst!

Styrelsen/Tina Mansson, ordförande


Publicerat

i

av

Etiketter: